In de laatste week van maart (25-29 maart) heeft de Week van het geld plaatsgevonden. Deze week is bedoeld om mensen te leren beter om te gaan met geld. Ook in Pijnacker en Delfgauw was er van alles te doen rond deze week!

In de bibliotheek in Pijnacker stond de hele week een thematafel met boeken, spellen en folders over geld.
Ook het goed bezochte Taalcafé stond in het teken van geld, waar spellen over geld zijn gespeeld en aandacht is besteed aan bijvoorbeeld belastingen en huursubsidie.

Bij DOEL konden mensen meedoen aan een quiz over geld en heeft er een presentatie plaatsgevonden om de deelnemers wegwijs te maken op het internet met verschillende digitale onderwijsmethoden over geldzaken op het internet, zoals Steffi.nl en oefenen.nl.

Ook voor jongeren en kinderen was werden er activiteiten georganiseerd.
Op het Stanislascollege in Pijnacker hebben leerlingen tijdens de pauze in de aula meegestreden in de ‘Table Battles’, waarin allerlei geld gerelateerde vragen voorbij kwamen. Niet alleen de deelnemers van de Battle, maar ook zo’n beetje de rest van de aula deed mee met veel geklap en gejuich! De winnaars van de Battle kregen een prijs.

Bij het Kinderwerk (voor kinderen tussen 8 en 12 jaar) en het Meidenwerk (voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar) werden er geldlessen gegeven waarin de kinderen aan de hand van leuke en grappige spelletjes veel hebben geleerd over geld. Zo was er een ren-je-rot-quiz, een boodschappenspel, kon je je eigen spaarvarken knutselen en konden de kinderen op de foto in de ‘GeldHeld-Fotobooth’!

Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *