De maatregelen rondom het coronavirus kunnen het moeilijk maken om gezond te blijven en voldoende te blijven bewegen. Nu je thuiswerkt kan je dagritme anders zijn wat ook invloed kan hebben op je eetpatroon. Waar kan je op letten om toch gezond te blijven eten?

Houdt je normale eetpatroon aan
Probeer ten eerste zo veel mogelijk je normale eetpatroon aan te houden. Het is misschien al weer een tijd geleden, maar wat at je normaal gesproken op je werk? At je op werk vaak 2 boterhammen en dronk je een glas melk. Doe dit dan thuis ook. Nam je op je werk geen koekje bij de koffie. Doe dit thuis dan ook niet.

Pas de poties aan aan de hoeveelheid beweging
Waar je ook op moet letten, is dat je niet méér eet dan dat je nodig heb. De sportscholen zijn dicht en veel mensen zijn minder in beweging dan normaal. Probeer hier de hoeveelheden op aan te passen om je lichaam in balans te houden. Zorg dat de gezonde tussendoortjes zoals fruit meer in het zicht liggen dan de ongezonde.
Kiik op deze link voor extra informatie over voeding en bewegen in coronatijd.

En welke boodschappen haal je als je thuiszit vanwege het coronavirus? Op deze site een aantal handige tips:

Hoe help ik mijn kind hierbij?
Door te praten met je kind over gezond eten en voeding wordt je kind meer bewust van wat hij of zij eet. Wat vindt je kind lekker en wat is gezond? Bespreek het.

Snacks
Kinderen snacken vaker dan volwassenen. Het is wel fijn als daar dan ook wat gezondere snacks tussen zitten. Wanneer het fruit en een doosje rozijnen in het zicht ligt is de kans groter dat ze daarnaar vragen dan naar het zakje snoep dat bovenin de kast ligt. Geef je kind ook de kans om in de winkel zelf een gezond tussendoortje te kiezen.

Samen koken
Laat af en toe je kind een gerecht/recept voor het avondeten uitkiezen en ga samen de boodschappen halen. Zo zien ze wat er allemaal in het gerecht zit. Als je kind wat ouder is kunnen ze ook helpen met koken. Of bak samen iets voor de mensen om jullie heen Weeg alle ingrediënten af en volg het recept. Breng het samen naar de buren of de leerkracht. Let hierbij wel op de anderhalf meter afstand.

Voor extra tips en informatie over gezond eten met kinderen kunt u kijken op de volgende site of kijk het volgende filmpje.