Pubers & Poen

Interactieve lezing Eef van Opdorp 

Wist je dat kinderen die van hun ouders met geld leren omgaan later beter rondkomen en minder kans hebben op financiële problemen of schulden? Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van hun kind. Daarom organiseerden we op 25 maart 2021 een webinar: Pubers & Poen, wat kun je als ouder het beste doen?

Hoe ga je met jouw puber in gesprek over zakgeld, kleedgeld- en belgeld? Welke grenzen moet je stellen en ben jij wel normaal? Welk voorbeeld geef je jouw kind met je eigen gedrag? Eef van Opdorp, financieel coach en bekend van diverse tv-programma’s (onder andere Uitstel van Executie) zorgde voor een boeiende avond waar ze met een gezonde dosis humor informatie en handige tips uitdeelde.

Ouders zijn wandelend voorbeeld
Eef van Opdorp: “Kinderen die van jongs af aan thuis leren hoe ze goed met geld om kunnen gaan zijn later gelukkiger. Ze hebben hun financiën beter op orde, sparen meer, delen meer en komen veel minder in de financiële problemen. Als ouder ben jij verantwoordelijk voor hun financiële opvoeding. Je bent één groot wandelend voorbeeld. Je kids luisteren dan misschien niet altijd naar je, ze kijken wel degelijk naar wat jij doet! Hoe jij omgaat met je geld is wat je ze leert. Met Pubers & Poen geef ik handvatten en praktische tips. PS. mijn kinderen luisteren ook niet naar mij…”.

Onze kinderen groeien op in een hele andere wereld. Hun wereld bestaat uit digitaal geld. Dit is de 1-klik-generatie. Wat kan je als ouder doen om jouw pubers een goede financiële opvoeding te geven? Er zit maar 1 ding op. Ons verdiepen in de wereld van onze kinderen. En neem ze ook mee in de echte wereld van het geld. Hierin is jouw rol als ouder belangrijk. Iedereen krijgt een wijsheidtegeltje over geld mee van huis. Bijvoorbeeld dat geld niet gelukkig maakt of ‘geld moet rollen’. Wat geef je je kind mee?

Eef gaf tijdens het webinar tips en tricks voor ouders, opa’s, oma’s en andere opvoeder over onder andere hoe de wereld van onze pubers in elkaar zit, de basisbehoefte van ons geldbrein en de manier waarop neuromarketing op onze pubers inspeelt. Er luisterden een stuk of 45 volwassenen mee en er zijn zelfs een paar pubers aangesloten. Door middel van de chat was er veel interactie, konden er vragen gesteld worden en zijn er tips en ervaringen gedeeld.

 

De Week van het Geld is een initiatief van SBJ SamenSterk (Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP), Bibliotheek Oostland en het Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland) en wordt samen georganiseerd met Schuldhulpmaatje, Humanitas, Doel, KerkenZorg en de Schuldhulpverlening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De Week van het Geld werd mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.