Vrolijk besparen in tijden van crisis

Elke economische crisis valt rauw op ons dak. Kom ik straks nog rond? Hou ik mijn baan? Wat gaan de aandelen- en huizenprijzen doen? Besparingsdeskundige Marieke Henselmans schreef samen met econoom Erica Verdegaal het boek ‘Crisis! Wat te doen? Van rood naar groen’ en een kalender waarmee je financieel heelhuids door de coronacrisis kunt komen. Marieke Henselmans, bekend van het tv-programma Geen cent te makken, gaf in de Week van het Geld (22-26 maart 2021) speciaal voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp een online lezing!

Tijdens de interactieve lezing besprak ze de meest genoemde vooroordelen op het gebied van besparen. Ook daagde ze het publiek uit om een crisistest te doen: is jouw situatie rood, oranje of groen? Marieke gaf niet alleen gouden tips voor verschillende situaties, maar ze gaf ook een oefening waarmee je je kunt voorbereiden op een geldcrisis. En dat geeft rust! Of je nu een zzp’er, vast- of flexwerker, babyboomer, klein- of grootverdiener bent.
Onderling werden er door de deelnemers ook tips en tricks gedeeld en aan het eind was er tijd voor vragen. Er was veel interesse in de manier waarop Marieke zelf met haar geld omgaat en hoe zij plezier haalt uit sparen. Daarnaast wilden mensen weten hoe je nou het beste overzicht over je geld houdt. Het belangrijkste hierbij is dat je het op je eigen manier doet waar jij je prettig bij voelt en dit verschilt per persoon.

Marieke Henselmans
Marieke Henselmans publiceert al jaren over geldzaken en wordt geprezen om haar opgewekte schrijfstijl, verdieping in de onderwerpen, haar humor en het feit dat ze nooit aan het moraliseren slaat. Van haar hand verschenen een twintigtal titels, van ‘Consuminderen met kinderen’ tot Bespaarkalenders, ‘Goed met geld’ voor het Nibud, ‘Eigenwijs aflossen’ en ‘Vrolijk besparen’. Ook schrijft of schreef ze voor het Financieel dagblad, Genoeg Magazine, Zin Magazine, Plus, AD, en de Volkskrant.

 

De Week van het Geld is een initiatief van SBJ SamenSterk (Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP), Bibliotheek Oostland en het Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland) en wordt samen georganiseerd met Schuldhulpmaatje, Humanitas, Doel, KerkenZorg en de Schuldhulpverlening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De Week van het Geld werd mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.