Ken je de Donald Duck nog? Eigenlijk wordt je daar nooit te oud voor. Toch? Voor de Week van het Geld bracht Donald Duck een speciale editie over geld uit: De Dagobert Duck. Bij het ophalen van gereserveerde boeken bij de vestigingen van de Bibliotheek Oostland in Pijnacker (Buurt & Zo) en in Nootdorp (CulturA & Zo) kun je er gratis één meenemen. Ook nog nu de Week van het Geld voorbij is. Maar op = op.

In Duckstad speelt geld een grote rol en zijn de verschillen tussen de inwoners groot. Zo is Dagobert Duck de rijkste eend ter wereld, terwijl zijn neef Donald geen cent te makken heeft. De neefjes Kwik, Kwek en Kwak werken hard voor hun geld en Guus Geluk krijgt alles in zijn schoot geworpen. En dan heb je nog de Zware Jongens die het wat minder nauw nemen met het eerlijk werken om geld te verdienen.

Deze editie richt zich op het verstandig gebruiken van geld. De beroemde inwoners van Duckstad nemen de lezers in verschillende strips mee op hun avonturen en laten zien hoe anders iedereen met zijn of haar geld omgaat. Op deze manier geeft de extra Dagobert Duck editie de lezers op speelse wijze een kijkje in de wereld van het geld.

 

De Week van het Geld is een initiatief van SBJ SamenSterk (Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP), Bibliotheek Oostland en het Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland) en wordt samen georganiseerd met Schuldhulpmaatje, Humanitas, Doel, KerkenZorg en de Schuldhulpverlening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De Week van het Geld werd mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.