“Hoe je mensen kunt helpen in hun verdriet? Eerst en vooral moet je luisteren. En daarna moet je luisteren. En als je dit hebt gedaan, probeer dan nog eens te luisteren.” Een citaat uit het boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ van Manu Keirse, psycholoog en doctor in de geneeskunde, die doceerde aan de universiteit van Leuven. In Nederland kennen we Keirse vooral als rouw- en verliesexpert. Als mantelzorger kan je verlieservaringen opdoen door de ziekte of beperking van je partner, ouder of kind. Aan de ene kant ervaar je jouw zorgsituatie als een gegeven en probeer je er zo goed mogelijk mee om te gaan. Aan de andere kant merk je steeds opnieuw dat jouw leven anders verloopt dan dat van mensen die zich niet in een zorgsituatie bevinden. Je wordt steeds opnieuw geconfronteerd met kleine stukjes verlies. Dit wordt ‘levend verlies’ genoemd. Hoe kan je daarmee omgaan? Manu Keirse was als geen ander in staat om hier ondersteunend, respectvol en inspirerend over te spreken.

Bezoekers van deze
lezing ontvingen € 5,- korting bij aanschaf van het boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ van Manu Keirse.

Vrijdag 5 november 2021 19.30 -21.00 zaal open 19.00 uur
Kerkelijk Centrum Delfgauw
Zuideindseweg 7, Delfgauw

aanmelden kan via www.swop.nl/mantelzorg

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (SBJ SamenSterk) organiseerden gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers. De Week van de Mantelzorg werd financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp.