In de week van 8 oktober 2018 was de coming out day en de regenboogweek. Door SBJ SamenSterk zijn er in deze week een aantal activiteiten georganiseerd rondom het thema LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen)
Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day), die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

In Pijnacker-Nootdorp is er door de SBJ SamenSterk in samenwerking met het Stanislas college waar leerlingen vanuit de GSA (Gender and Sexuality Alliance) zich hebben ingezet om het thema LHBTI onder de aandacht te brengen het volgende gedaan. Bij winkels in Nootdorp en Pijnacker is de regenboogvlag opgehangen. In totaal hebben 40 winkels hier aan deelgenomen. Tijdens de markt in Pijnacker zijn er roze koeken uitgedeeld en is er met mensen gesproken over het Thema LHBTI. In het Hofland is een filmavond georganiseerd en bij het Stanislas is een grote regenboog vlag gemaakt. In de krant is de regenboog vlag geplaatst en een artikel over de GSA van het Stanislas.