Op 11 november 2019 gaf Clairy Polak een lezing in Delfgauw. U kent Clairy Polak waarschijnlijk als journaliste en radio- en tv-presentatrice van programma’s als Langs de lijn, NOVA, Nieuwsuur en Buitenhof. Ze vervulde lange tijd de rol van mantelzorger voor haar man, die leed aan de ziekte van Alzheimer. Onlangs verscheen haar debuutroman Voorbij, voorbij. In deze roman verwerkt Polak op ontroerende en tegelijk humorvolle manier de verschillende stadia van de ziekte van haar man en hoe zij zelf haar leven opnieuw vorm geeft. Na afloop was er gelegenheid tot signeren. Boekhandel van Atten was aanwezig met een boekenstand. Kerkelijk Centrum Delfgauw
Zuideindseweg 7, Delfgauw

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (SBJ SamenSterk) organiseerden gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers. De Week van de Mantelzorg is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Foto: Tessa Posthuma de Boer