“Ieder mens was, is of wordt een keer mantelzorger”

De week van de mantelzorg: maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni 2023

Wees welkom!
Om je te waarderen voor de zorg die je aan je naaste verleent, is er de Week van de Mantelzorg. De Week van de Mantelzorg is een week met momenten voor jezelf, om te ontspannen en om andere mantelzorgers te ontmoeten. In deze uitnodiging vind je het programma en informatie over het aanmelden. Hopelijk ben je in de gelegenheid om aan activiteiten deel te nemen. Veel plezier!

Wat is mantelzorg?
Je bent mantelzorger als je zorgt voor iemand die dichtbij je staat. Zoals een partner, kind, ouder, broer, zus, vriend of buur die (extra) hulp nodig heeft. Voor de één is mantelzorg verlenen vanzelfsprekend en fijn om te doen. Een ander ervaart het juist als zwaar. De mantelzorgconsulenten van de SWOP, Josita Woesthuis en Nienke Oldenhuis bieden je graag een luisterend oor en denken met je mee over jouw mantelzorgtaken en hoe jij in balans kunt blijven.

Voor alle vragen over mantelzorgondersteuning (vanaf 23 jaar) kun je terecht via 015 – 3 699 699 of mantelzorg@swop.nl 
Jonge mantelzorgers (tot 23 jaar) kunnen voor vragen en ondersteuning terecht bij jongerenwerker Elise Roskam, elise.roskam@gro-up.nl

Aanmelding en overige praktische informatie
Kies activiteit(en) uit die je aanspreken en schrijf je in via de website van de SWOP
Misschien wil je graag dat de zorg overgenomen wordt? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. In overleg zoeken we een passende oplossing.

  • Inschrijven kan vanaf maandag 15 mei 2023 om 17.00 uur tot en met woensdag 24 mei 2023. Informeer na deze datum of er eventueel nog plaatsen vrij zijn.
  • Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.
  • Wanneer je je aanmeldt voor de Week van de Mantelzorg word je opgenomen in het adressenbestand van mantelzorgers.
  • Het is belangrijk om je af te melden als je verhinderd bent. Dit kan via 015 – 3 699 699 of mantelzorg@swop.nl. (Zo kan een ander, die op de wachtlijst staat, toch nog deelnemen en/of maken we geen onnodige kosten).

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en het jongerenwerk van gro-up buurtwerk organiseren gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers. De Week van de Mantelzorg is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp.