Ben jij tussen de 14 en 23 jaar?

Zit jij nog op school? Of zoek je een plek voor jouw Maatschappelijke Stage (MaS)

En heb je altijd al willen weten waar nu precies jouw talenten liggen? 

Zou jij graag een tof event willen organiseren en deze ook willen presenteren in een écht theater?

Doe dan mee aan Young Leaders in CulturA & Zo in Nootdorp!

Wij helpen jou namelijk jouw talenten te ontdekken én geven je zelfs een startbudget mee voor het (nog) te organiseren event.

Neem voor meer informatie over Young Leaders per mail even contact op met René Verschuur, jongerenwerker van gro-up Buurtwerk.

Bellen kan ook: 06-35120106

 

"Eerst wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, 
maar ik vond Young Leaders zó tof! Ik heb echt mega veel geleerd 
en kon gewoon doen en organiseren wat wij zelf wilden!"  

 – Sarah, 16 jaar –

Young Leaders

Young Leaders is een programma van 10 weken (iedere woensdagavond van 19.00 uur – 21.00 uur )

Het is een programma speciaal voor jongeren in de leeftijd tussen de 14 en 23 jaar die een (maatschappelijke-) stage plek zoeken.

Of, gewoon, voor jongeren die hier graag aan mee willen doen.

Jullie zijn allemaal welkom bij Young Leaders!

 

Onder leiding van jongerenwerkers van gro-up buurtwerk ga je,

samen met de andere deelnemers,

in tien weken tijd jouw talenten, ambities en dromen ontdekken.

Daarna ga je, samen met jouw groep, een toffe activiteit (naar keuze) organiseren in een echt theater in Nootdorp. Hoe leuk is dat!

 

Waar is Young Leaders?

Young Leaders is te vinden in het theater CulturA & Zo Dorpsstraat 7 in Nootdorp

 

Welke dag is Young Leaders en wat is de tijd ervan? 

Young Leaders is iedere woensdagavond (totaal van 10 weken) van 19:00 uur – 21:00 uur.

 

Hoe lang duurt het programma in totaal van Young Leaders?

Young leaders heeft een traject van in totaal 10 weken.

 

 

 "Dankzij Young Leaders weet ik nu dat ik een hele andere kant op wil voor mijn vervolgopleiding dan ik altijd dacht!" 

Vertel mij meer over het Young Leaders programma 2024 

Week 1

In deze eerste week staat kennismaken centraal. Zowel met elkaar, als met de trainers. Na de kennismaking gaan we onderzoeken hoe jouw ideale wereld eruit ziet. Daarna brainstormen we over de mogelijke activiteiten die we kunnen gaan organiseren.

Week 2

In deze tweede week gaan we aan de slag met het ontdekken van onze eigen kwaliteiten en die van je groepsgenoten. Door middel van een uitdagend spel, wijzen wij onszelf én elkaar specifieke kwaliteiten toe. Aan de hand van deze kwaliteiten maken we een eerste taak- en rolverdeling voor de activiteiten.

Week 3 

In deze derde week gaan we uitzoeken wie jouw rolmodellen en/ of voorbeelden zijn. En ben jijzelf misschien wel een echte leider bent of juist een teamplayer ? Deze week komen we daar achter …

Week 4 & 5

In de vierde en vijfde week staan we stil bij waar jij nu staat in het leven én waar jij heen wilt. Kortom, we starten een zelfonderzoek.

Week 6

In week 6 gaan we aan de slag het herhalen van de afgelopen weken en richten ons vervolgens op de organisatie van de activiteiten. Ook helpen wij je met het begin maken van jouw presentatie van het event.

Week 7 

In week 7 rest er nog één week tot de presentatie in het CulturA & Zo. We gaan hiermee flink aan de slag! Je krijgt natuurlijk veel “tips & tricks”. Verder maak je met jouw groep een presentatie over wat je hebt geleerd deze weken en wat je precies gaat organiseren.

Week 8

Week 8: de mijlpaal. Het is zover. Het is tijd voor de presentaties in CulturA & Zo.Met je eigen groepje presenteer je wat je allemaal tot nu toe hebt geleerd en wat jullie willen gaan organiseren. Hoe leuk is dat!

Week 9 

In week 9 zetten we de laatste puntjes op de “i” wat betreft de activiteiten dat nog geregeld moeten worden.

Week 10 (de afronding)

In week 10 is daar dan DE activiteit; het echte event. Als het goed is, heb je nu alles geregeld en is ook je promotiemateriaal gereed.  Jaja, wij weten het zeker, iedereen staat te trappelen om het door JULLIE verzonnen en georganiseerde event eindelijk te mogen ondergaan in CulturA & Zo

 

De kassa van het theater is geopend! 

(De eerste 8 weken zijn direct achter elkaar ingepland en de datum voor het event wordt samen met jullie besloten. Het kan zijn dat de activiteit heel kort erna op de laatste weken is, maar het kan ook zijn dat we samen beslissen voor een andere datum. Hierdoor hebben we iets langer de tijd om reclame te maken voor het event. Weet dat wij rondom de schoolvakanties altijd eerst overleggen met jullie of we die week bijvoorbeeld door laten gaan of een week overslaan)