Bibliotheek Oostland vindt het belangrijk dat mensen zelf hun zaken digitaal kunnen regelen. Iedereen die wil leren omgaan met een DigiD en de websites van de overheid kan zich daarom aanmelden voor deze cursus. Deelnemers moeten wel wat ervaring hebben met computers, e-mail en het internet.

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in wat de overheid allemaal over burgers weet. U kunt uw cursus geheel zelf samenstellen. U krijgt dan ook een persoonlijk werkboek. Dit inhoud van het werkboek wordt u aangeboden door Stichting DigiSterker. Voorbeelden van de te kiezen modules zijn:

  • Aanvraag inning alimentatie (LBIO)
  • Aanvragen langdurige zorg (CIZ)
  • De OV-chipkaart
  • De zorgverzekering
  • Mijn toeslagen gebruiken (Belastingdienst)
  • MijnOverheid en de Berichtenbox gebruiken
  • Online een afspraak maken voor een coronatest

Thuis gaat u aan de slag met de modules die u heeft gekozen. Eens in de week heeft u een afspraak (DigiDate) met uw Digimaatje. Met deze getrainde en enthousiaste vrijwilliger bespreekt u de zaken waar u tegenaan loopt of graag met hulp oppakt. Deze ondersteuning krijgt u gedurende 5 weken.

Wilt u meer informatie over de cursus of wilt u zich aanmelden?

Neem dan contact op via volwassenen@bibliotheekoostland.nl