Professioneel theatermaakster Simone Hofman (LEV Theater) is in samenwerking met CulturA & Zo gestart met het maken van een toneelstuk waarin echte, waargebeurde verhalen over rouw van mensen uit Pijnacker-Nootdorp centraal staan. Simone deed dit met mensen die deze verhalen willen delen en mee willen doen aan het theaterstuk dat opgevoerd werd in CulturA & Zo op zaterdag 19 februari 2022.

Iedereen krijgt te maken met rouw, en voor iedereen is dat anders. Er is geen handleiding, er zijn geen regels, maar er zijn wel heel veel ervaringsverhalen over, soms met een traan, maar ook wel eens met een lach. Bij de omgeving leeft vaak de vraag hoe het beste om te gaan met rouwenden.

Op zoek naar verhalen over rouw
Simone was op zoek naar deze verhalen over liefde, verlies en rouw. De werktitel was ‘Ik rouw van jou’, want na de dood blijf je van iemand houden en leer je met vallen en opstaan het leven weer handen en voeten te geven. Je rouwt bij het overlijden van je geliefden, je ouders, je partner, je kinderen en dat doet iedereen anders. Ook de buitenwereld weet niet altijd wat je met je gevoelens aan moet, rouw is nog wel eens een taboe. Op basis van al deze verhalen schreef Simone een toneelstuk.