Van 9-14 november 2020 was het de Week van de Mantelzorg. In deze week werden mantelzorgers in Pijnacker-Nootdorp in het zonnetje gezet. De Week van de Mantelzorg is normaal gesproken een week vol gratis activiteiten om andere mantelzorgers te ontmoeten en te genieten van leuke activiteiten en uitjes. Voorbeelden van activiteiten zijn: een high tea, een workshop sieraden maken, een film of een roofvogelshow. Helaas heeft de aanscherping van maatregelen van 3 november ertoe geleid dat verschillende activiteiten niet konden doorgaan. De mantelzorgers die zich voor een activiteit hadden aangemeld, hebben een heerlijke High Tea- of Healthy Hapy Hour pakketje voor twee personen kunnen ophalen om er thuis of ergens anders samen met een ander van te genieten.

hier is het oorspronkelijke programma met alle activiteiten te bekijken.

Inschrijven als mantelzorger

Naast het organiseren van de Week van de Mantelzorg gebeurt er meer in Pijnacker-Nootdorp voor mantelzorgers. De mantelzorgconsulenten organiseren mantelzorgbijeenkomsten zodat mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen of kennis kunnen opdoen. Zo waren er mantelzorgwandelingen in de zomerperiode en een lezing over Niet Aangeboren Hersenletsel. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg en ontvang je automatisch de uitnodiging voor de jaarlijkse Week van de Mantelzorg.

Contact 

Wil je de mantelzorgconsulenten spreken of mailen, neem dan contact op met mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis & Nienke Oldenhuis via: mantelzorg@swop.nl of bel naar 015-3 699 699. Voor vragen over jonge mantelzorgers is jongerenwerker Elise Roskam te bereiken via: eliseroskam@stjjmh.nl of bel/app naar 06 48 02 05 15.

De Week van de Mantelzorg werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland, verzameld onder de naam SBJ SamenSterk. De Week van de Mantelzorg wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.