Moeder aan de lijn – Meet-up

Deze meet-ups op drie locaties binnen de gemeente waren voor iedereen die zorgt voor een naaste. Onder leiding van een lokale gastvrouw of gastheer ging je met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen aan de hand van een fragment uit de film ‘Moeder aan de lijn’. Tijdens het Nederlands Film Festival in 2018 ging deze documentaire van regisseur Nelleke Koop in première. Een intieme en indrukwekkende film over drie dochters die zorgen voor hun moeder en daarbij ervaren dat hun eigen leven in de knel komt.

De zaal was een kwartier van tevoren geopend voor inloop. Je werd ontvangen met koffie of thee. Na afloop was er de mogelijkheid om nog na te praten. Deze bijeenkomsten waren speciaal voor mantelzorgers bedoeld en waren minder geschikt voor de zorgvrager.

Maandag 9 november 2020 19.00 – 21.00 uur CulturA & Zo Nootdorp Dorpsstraat 7, Nootdorp
Woensdag 11 november 2020 14.00 – 16.00 uur Kerkelijk Centrum Delfgauw Zuideindseweg 7, Delfgauw
Donderdag 12 november 2020 19.00 – 21.00 uur Welzijnscentrum Keijzershof Floralaan 102, Pijnacker

 

Wat is mantelzorg?

Je bent mantelzorger als je zorgt voor een zieke of hulpbehoevende naaste zoals een partner, kind, ouder, broer, zus, vriend of buur. Voor de één is mantelzorg verlenen vanzelfsprekend en fijn om te doen. Een ander ervaart het juist als zwaar. SWOP-mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis & Nienke Oldenhuis helpen je graag jouw balans te zoeken als mantelzorger. Voor alle vragen over mantelzorg kun je bij hen terecht via 015-3 699 699 of mantelzorg@swop.nl.

De Week van de Mantelzorg en Corona

Om de Week van de Mantelzorg 2020 Corona-proof doorgang te laten vinden gold dit jaar het volgende:

• Je kunt deelnemen aan maximaal 3 activiteiten.

• Voor alle activiteiten geldt dit jaar: VOL = VOL.

• Wil je een introducé meenemen? Houdt dan rekening met de coronarichtlijnen van het RIVM: we houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor mensen die tot één huishouden behoren en voor mensen die een hulpbehoevende ondersteunen, bijvoorbeeld bij het duwen van een rolstoel. Wij vertrouwen erop dat je hierin je eigen verantwoordelijkheid neemt. Indien je introducé niet tot jou huishouden behoort gaan wij ervan uit dat je dit zelf vooraf aan ons aangeeft zodat we hier rekening mee kunnen houden, geef je niets aan is de kans dus aanwezig dat je met je introducé binnen de 1,5 meter zit.

• Kijk bij de activiteiten wanneer een introducé welkom is.

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland organiseren gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers. De Week van de Mantelzorg is financieel mogelijk gemaakt door gemeente Pijnacker-Nootdorp.