“Uitgestelde koffie” 

 

Wat is dat?: Traditie begonnen in Napels (Italië), begint zich nu razendsnel over de wereld te verspreiden. Een systeem, heel eenvoudig, waarbij iemand van tevoren een kop koffie koopt voor iemand die het niet kan betalen. Je weet dus vooraf niet precies voor wie je bestelt.

 

Wij hebben wij een aantal horeca bedrijven bereid gevonden om mee doen met de uitgestelde koffie

‘Goed met Geld’ van 21 september 2020 t/m 26 september 2020, motto: “Goed omgaan met Geld is Goud waard”. Een kleinschalig en laagdrempelig project in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw.

 

Hoe werkt het?: iemand die normaal gesproken geen koffie buiten de deur drinkt omdat daar simpel weg geen geld voor is. Kan nu naar één van de deelnemende horecabedrijven gaan en vraagt om een uitgestelde koffie. Iemand (persoon of bedrijf), betaald uit sociaal maatschappelijke betrokkenheid één of meerdere uitgestelde koffie bij één van de deelnemende horecabedrijven. Het kan voorkomen dat er nog geen uitgestelde koffie is of deze op zijn. Dan is het pech. De praktijk leert echter dat er meer aanbod is dan vraag. Daarom zou het ook leuk zijn als iemand om zich heen kijkt naar een ander mens die eenzaam is of het minder breed heeft, en uitnodigt om samen een uitgestelde koffie te gaan drinken. Het kost niets en je krijgt er veel voor terug.

 

HUMANITAS thuisadministratie zal samen met Bibliotheek Oostland, Schuldhulpmaatje het SWOP en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk op woensdag 23 september 2020 met een kraam op de markt staan in Pijnacker en Nootdorp. Hier zullen wij in het kader van de “Goed met Geld” op een leuke manier aandacht vragen en besteden aan diverse mogelijkheden op sociaal en financieel gebied. Iedereen is welkom en tevens geven wij een aantal kopjes koffie weg bij één van de aangesloten deelnemers.

 

Dus als jij vind dat je die uitgestelde koffie toekomt. Schroom niet en ga ervoor. Goed om weer eens onder de mensen te zijn en laagdrempelig. Uitgestelde koffie drinken en weggeven kan het hele jaar.

 

Lijst van deelnemers:

Sportcentrum de Viergang, Sportlaan 1B, 2641 AZ Pijnacker

Bibliotheek Oostland Pijnacker, Buurt & Zo, Julianalaan 47, 2641 HB Pijnacker

Kwalitaria Keijzershof, Hoefbladplein 15, 2643 KD Pijnacker

Bij Ons IJs & Chocolade, Ackershof 34, 2641 DZ Pijnacker

Pieter’s Brasserie, Raaigras 103, 2643 JJ Pijnacker

Ommekantje, Ackershof 88, 2641 BL Pijnacker

CulturA & Zo, Dorpstraat 7, 2631 CR Nootdorp

Lunchcafé Intermezzo, Paradeplein 2, 2632 GG Nootdorp

Bakkerij Bosman, Paradeplein 22, 2632 GG Nootdorp

Grand café 1837, Kerkweg 2, 2631 CD Nootdorp

 


Goed met Geld wordt georganiseerd door SBJ SamenSterk in samenwerking met Schuldhulpmaatje, Humanitas, Doel Delfland, Kerkenzorg en de Schuldhulpverlening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Goed met Geld wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.