De Open Dag van Buurt & Zo (22 september 2018) gaf mensen in Pijnacker en omgeving de gelegenheid om op Nationale Burendag eens een kijkje te komen nemen in het buurthuis dat gevestigd is in het pand van Bibliotheek Oostland aan de Julianalaan in Pijnacker. Er was deze dag veel te zien en te doen. Speelotheek Harlekino liet de aanwezige kinderen het beschikbare speelgoed zien, Suzan Vermeer van symfonisch blaasorkest Excelsior had instrumenten meegenomen waarop flink getoeterd mocht worden en het Taalhuis toonde hoe door voorlezen de taalkennis vergroot kan worden. De dames van de Ouderensoos verkochten hun handwerkproducten en na verloop van tijd liep iedereen met een nieuw sieraad rond, gekocht bij de aanwezige sieradenmaakster. Het hoogtepunt dag was de lezing van de bekende schrijfster Rosita Steenbeek. Zij hield ruim 80 mensen meer dan anderhalf uur lang in de ban met verhalen die ze vertelde over haar boeken.