Wie zijn wij?

SBJ SamenSterk is een programma wat staat voor een sterkere samenleving in Pijnacker-Nootdorp. Samen kunnen we van Pijnacker-Nootdorp een gemeente maken waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Een gemeente waar je met plezier en in verbinding met anderen woont. Een gemeente waar we elkaar verleiden tot meedoen.

Onze wens is dat SBJ SamenSterk groeit en dat jij ook meedoet! Het lijkt ons geweldig als steeds meer mensen en organisaties zich voor elkaar inzetten zodat we samen verder kunnen bouwen aan een sterk Pijnacker-Nootdorp. Heb je een idee, wil je meedoen, wil je advies of ondersteuning of heb je een vraag? Neem contact op met één van de organisaties of stuur een e-mail naar info@sbjsamensterk.nl

Onze droom is dat inwoners, private en publieke partijen zich samen inzetten voor de onderlinge verbondenheid en ontwikkeling van de burgers in Pijnacker-Nootdorp. Dat mensen goed voor zichzelf en elkaar kunnen zorgen en meedoen aan onze samenleving.

SBJ SamenSterk wordt geïnitieerd door Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP), de Bibliotheek Oostland en het Jongerenwerk van Gro-Up Buurtwerk en draagt op een gerichte en samenhangende manier bij aan de zelf- en samenredzaamheid van inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Wilt u weten wat SBJ SamenSterk in 2021 heeft gedaan en bereikt. Het Jaarverslag 2021 kunt u hier downloaden.

 

 

 

Samen doen!

Bij de Bibliotheek, de SWOP en het Jeugd- en Jongerenwerk kun je meedoen aan activiteiten voor jong en oud. Bijvoorbeeld een debat, sieraden maken, sporten en een voorleesochtend. Je leert en ontwikkelt jezelf. Dat doen we samen. Het maakt niet uit wie je bent of wat je achtergrond is. Iedereen is welkom. We nodigen je ook uit om zelf als vrijwilliger aan onze organisatie bij te dragen. Met jouw inzet groeien we verder. We werken met de Piëzo methodiek

Wil je meedoen aan leerzame activiteiten?
Nieuwe mensen leren kennen?
Doen waar je goed in bent?

Kom bij ons langs!

Ik wil

Heb je het gevoel dat je meer kunt dan dat je nu doet? Wil je iets nieuws leren, of nieuwe mensen leren kennen? We maken graag kennis met je. We onderzoeken in een gesprek wat jij bij ons kunt doen. Bijvoorbeeld meedoen aan een cursus, activiteit, of inzetten als vrijwilliger.

Ik leer

Er is veel te leren en te doen. Er zijn bijvoorbeeld:
• Lezingen
• Workshops over omgaan met geld
• Cursus computeren en werken met DigiD
• Nederlandse taallessen
• Rekencursus voor volwassenen
• Projecten voor gezonde leefstijl en weerbaarheid
• Theatervoorstellingen
• Workshops kickboksen

Ik probeer

We vragen je ook om mee te helpen. Dat kan op een manier die bij jou past. Je helpt bijvoorbeeld bij taal- of bewegingsactiviteiten. Of als gastvrouw of in de administratie. Wij zorgen voor goede begeleiding.

Ik durf

Ben je klaar voor een volgende stap? Dan kun je bijvoorbeeld:
• Zelf lesgeven
• Buurtbewoners helpen met boodschappen, administratie, of inburgering
• Telefoondiensten doen
• Iemand begeleiden in zijn of haar taken
• Bardiensten draaien

Ik ga

Ben je uitgeleerd bij ons? Dan helpen we je op weg naar vrijwilligerswerk bij een andere organisatie. Of we kijken vooruit naar een opleiding of baan.

Waar
Je vindt ons op verschillende locaties in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, zoals in de Schakelaar, Welzijnscentrum de Keijzershof en Buurt & Zo in Pijnacker, CulturA & Zo in Nootdorp en in de Kiezel en de Buren in Delfgauw.

Meer informatie of aanmelden

SWOP

Jacob-Jan Koedoot via jacob-jan.koedoot@swop.nl

Josita Woesthuis via josita.woesthuis@swop.nl

Bibliotheek Oostland

Ilse van der Bilt via i.vanderbilt@bibliotheekoostland.nl

Jeugd en Jongerenwerk

Rosa Brouwer via rosa.brouwer@gro-up.nl