Van 28 mei t/m 4 juni 2022 is het de Week van de Mantelzorg. In deze week worden mantelzorgers in Pijnacker-Nootdorp in het zonnetje gezet. De Week van de Mantelzorg is een week vol gratis activiteiten om andere mantelzorgers te ontmoeten en te genieten van leuke activiteiten en uitjes. Voorbeelden van activiteiten zijn: een natuurwandeling, een workshop sieraden maken, een film of een whiskeyproeverij.

 

Wees welkom!

Dit keer is de Week van de Mantelzorg in het voorjaar, tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, zodat er minder kans is op beperkende coronamaatregelen. De Week van de Mantelzorg is een week met momenten voor jezelf, om te ontspannen en om andere mantelzorgers te ontmoeten. In de uitnodiging Week van de Mantelzorg 2022 vind je het programma en informatie over het aanmelden. Hopelijk ben je in de gelegenheid om aan activiteiten deel te nemen. Veel plezier!

 

Wat is mantelzorg?

Je bent mantelzorger als je zorgt voor iemand die dichtbij je staat. Zoals een partner, kind, ouder, broer, zus, vriend of buur die (extra) hulp nodig heeft. Voor de één is mantelzorg verlenen vanzelfsprekend en fijn om te doen. Een ander ervaart het juist als zwaar. De mantelzorgconsulenten van de SWOP, Josita Woesthuis en Nienke Oldenhuis bieden je graag een luisterend oor en denken met je mee over jouw mantelzorgtaken en hoe jij in balans kunt blijven. Voor alle vragen over mantelzorgondersteuning (vanaf 23 jaar) kun je terecht via 015 3 699 699 of mantelzorg@swop.nl.

Jonge mantelzorgers (tot 23 jaar) kunnen voor vragen en ondersteuning terecht bij jongerenwerker Elise Roskam elise.roskam@group.nl.

Aanmelding en overige praktische informatie

  • Kies activiteit(en) uit die je aanspreken en schrijf je in via www.swop.nl/mantelzorg. Misschien wil je graag dat de zorg overgenomen wordt? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. In overleg zoeken we een passende oplossing.
  • Inschrijven kan vanaf maandag 9 mei 2022 om 17.00 uur tot en met woensdag 18 mei 2022. Informeer na deze datum of er eventueel nog plaatsen vrij zijn.
  • Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.
  • Het is belangrijk om je af te melden als je verhinderd bent. Dit kan via 015 3 699 699 of mantelzorg@swop.nl. Zo kan een ander, die op de wachtlijst staat, toch nog deelnemen en/of maken we geen onnodige kosten.
  • Heb je geen internet? Dan kun je je opgeven via 015 3 699 699.

 

Inschrijven als mantelzorger

Naast het organiseren van de Week van de Mantelzorg gebeurt er meer in Pijnacker-Nootdorp voor mantelzorgers. De mantelzorgconsulenten organiseren mantelzorgbijeenkomsten zodat mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen of kennis kunnen opdoen. Zo zijn er bijvoorbeeld mantelzorgwandelingen. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg en ontvang je automatisch de uitnodiging voor de jaarlijkse Week van de Mantelzorg.

 

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (SBJ SamenSterk) organiseren gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers. De Week van de Mantelzorg is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp.