Vanaf zondag 28 november wordt er weer elke maand voorgelezen in CulturA & Zo. Nu door twee voorleesoma’s. Oma Agnes (65 jaar) en oma Thea (84 jaar) hebben er enorm veel zin in om deze maandelijkse activiteit voort te zetten. Thea Bijmolen vertelt dat zij vroeger altijd is voorgelezen en dan kon wegdromen in haar wereld. Agnes te Molder vult aan dat zij het soms nog steeds heerlijk vindt om voorgelezen te worden: “Het is zo mooi dat je je eigen beelden kunt vormen en je fantasie kunt gebruiken”. Beiden willen deze momenten graag doorgeven aan kinderen. “Het is zo waardevol om de nieuwsgierige en blije snoetjes van de kinderen te zien en lekker met hen in gesprek te gaan. Jong en oud kunnen zoveel van elkaar leren!”, lacht oma Thea.

Oma Agnes en oma Thea hebben veel voorleeservaring. Ze hebben beide twee kinderen grootgebracht en lezen nu hun kleinkinderen voor. Het mooiste kinderboek van beide dames? Oma Agnes roept direct: “Pol, Pelle en Pingo op zoek naar het Noorderlicht. Een prachtig stripboek.” Oma Thea haar favoriete kinderboek is nog steeds ‘Het meisje met de rode schoentjes’, een sprookje van Hans Christian Andersen.

Het voorlezen voor kinderen van 4-8 jaar is op zondag 28 november van 10.30-11.15 uur in CulturA & Zo in Nootdorp en is gratis. Toegangsbewijzen zijn te krijgen via deze link