Professioneel theatermaakster Simone Hofman (LEV Theater) is in samenwerking met CulturA & Zo gestart met  het maken van een toneelstuk waarin echte, waargebeurde verhalen over rouw van mensen uit Pijnacker-Nootdorp centraal staan. Simone is op zoek naar mensen die deze verhalen willen delen en mee willen doen aan het theaterstuk dat opgevoerd gaat worden in CulturA & Zo.

Iedereen krijgt te maken met rouw, en voor iedereen is dat anders. Er is geen handleiding, er zijn geen regels, maar er zijn wel heel veel ervaringsverhalen over, soms met een traan, maar ook wel eens met een lach. Bij de omgeving leeft vaak de vraag hoe het beste om te gaan met rouwenden.

Op zoek naar verhalen over rouw
Simone is op zoek naar deze verhalen over liefde, verlies en rouw. De werktitel is ‘Ik rouw van jou’, want na de dood blijf je van iemand houden en leer je met vallen en opstaan het leven weer handen en voeten te geven. Je rouwt bij het overlijden van je geliefden, je ouders, je partner, je kinderen en dat doet iedereen anders. Ook de buitenwereld weet niet altijd wat je met je gevoelens aan moeten, rouw is nog wel eens een taboe. Op basis van al deze verhalen schrijft Simone een toneelstuk.

Jouw verhaal op het podium
Simone en CulturA & Zo zijn niet alleen op zoek naar mensen die deze verhalen willen delen, maar zoekt ook juist die mensen die zelf mee willen doen in het theaterstuk dat Simone hierover gaat schrijven. Dat stuk wordt dan opgevoerd in de theaterzaal van CulturA & Zo. Het mes snijdt aan twee kanten, niet alleen kan het helpen om je verhaal te delen, om het verlies beter te verwerken, maar ook het aanleren van theatervaardigheden is natuurlijk pure winst en tegelijkertijd een ontzettend leuke bezigheid.

Durf je verhaal te delen
Dus, wil jij jouw verhaal delen en wil je meedenken en vooral meespelen in dit theaterstuk over alle gevoelens rondom rouw en verlies? Het is wel fijn als het verlies niet te kort geleden is. Er is plaats voor maximaal 8 mensen. Meld je aan, via contact@culturaenzo.nl. In de mail vertel je even kort wat je relatie is met rouw en waarom je graag mee wilt doen. Je mail wordt gedeeld met Simone Hofman en zij neemt contact met je op.