Volgens psychiater Bram Bakker is het slecht gesteld met onze gezondheid. We bewegen te weinig, eten te vet en hebben te veel stress. Tijdens de lezing geeft de psychiater praktische tips over hoe je een gezonde levensstijl ontwikkelt.

Bram Bakker is psychiater en auteur. Hij brak in 2003 door met Te gek om los te lopen; Misverstanden in de psychiatrie: een kritisch relaas over de (organisatie van) psychiatrie in Nederland. Er werden meer dan 20.000 exemplaren van het boek verkocht. Bakker is columnist bij Plus Magazine, en schrijft regelmatig voor HP/De Tijd en diverse landelijke dagbladen. Hij is de bekendste psychiater van Nederland en is als deskundige regelmatig te gast bij actualiteitenprogramma’s op radio en televisie.

Bram Bakker gaat dieper in op de effecten van bewegen, voeding en stress op het brein. “Met een aantal simpele handreikingen kun je het tij zelf keren. Zodat je je fitter voelt, gelukkiger bent en gezonder leeft”.

Naast schrijver over psychiatrie is Bakker fervent hardloper en hij combineerde beide thema’s in zijn boeken De halve van Egmond (2006), Runningtherapie (2008) en New York New York (2009). Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Sport Psychologen en begeleidt en behandelt vaak topsporters.

De lezing is online op donderdag 17 juni van 20.00-21.15 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Oostland en Bibliotheek Bollenstreek. Kaartjes á Euro 7,50 kun je bestellen via deze link. Leden van de bibliotheek krijgen korting.