Workshop yoga

Tijdens deze les deden we (korte) adem- en ontspannings- oefeningen, om te leren hoe je de adem kunt gebruiken/ inzetten tijdens of na een stressvol moment. Daarnaast deden we diverse aandachtsoefeningen om het hoofd leeg te maken en even te voelen hoe het echt met je gaat. Om zo, naast het zorgen voor je naaste, ook goed voor jezelf te kunnen blijven zorgen.

Woensdag 11 november 2020 13.30 – 14.30 uur  Yoga Centrum Mica Yoga Gildeweg 32a, Nootdorp

Activiteiten voor jonge mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger! Speciaal voor jou zijn er in deze week ook activiteiten.
Doe je mee? Stuur een whatsappje of bel met Elise! Zij is er speciaal voor jou als jonge mantelzorger en bereikbaar op: 06-48020515 of eliseroskam@stjjmh.nl.

 

Wat is mantelzorg?

Je bent mantelzorger als je zorgt voor een zieke of hulpbehoevende naaste zoals een partner, kind, ouder, broer, zus, vriend of buur. Voor de één is mantelzorg verlenen vanzelfsprekend en fijn om te doen. Een ander ervaart het juist als zwaar. SWOP-mantelzorgconsulenten Josita Woesthuis & Nienke Oldenhuis helpen je graag jouw balans te zoeken als mantelzorger. Voor alle vragen over mantelzorg kun je bij hen terecht via 015-3 699 699 of mantelzorg@swop.nl.

De Week van de Mantelzorg en Corona

Om de Week van de Mantelzorg 2020 Corona-proof doorgang te laten vinden gold dit jaar het volgende:

• Je kunt deelnemen aan maximaal 3 activiteiten.

• Voor alle activiteiten geldt dit jaar: VOL = VOL.

• Wil je een introducé meenemen? Houdt dan rekening met de coronarichtlijnen van het RIVM: we houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor mensen die tot één huishouden behoren en voor mensen die een hulpbehoevende ondersteunen, bijvoorbeeld bij het duwen van een rolstoel. Wij vertrouwen erop dat je hierin je eigen verantwoordelijkheid neemt. Indien je introducé niet tot jou huishouden behoort gaan wij ervan uit dat je dit zelf vooraf aan ons aangeeft zodat we hier rekening mee kunnen houden, geef je niets aan is de kans dus aanwezig dat je met je introducé binnen de 1,5 meter zit.

• Kijk bij de activiteiten wanneer een introducé welkom is.

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland organiseren gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers. De Week van de Mantelzorg is financieel mogelijk gemaakt door gemeente Pijnacker-Nootdorp.