Bibliotheek Oostland dicht, maar druk bezig met wat wèl kan

De zeven vestigingen van Bibliotheek Oostland in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp zijn tot 6 april gesloten. De medewerkers zijn achter de schermen druk bezig om te zorgen dat er toch boeken gelezen kunnen worden. Zo wordt er elke dag tussen 9.00-11.00 uur telefonisch spreekuur gehouden op elke vestiging. Daar zitten mensen klaar om veel voorkomende vragen te beantwoorden. Indien nodig worden boeken aan huis bezorgd.

Eén van de eerste genomen stappen is het verlengen van de inleverdatum van de uitgeleende boeken. Vanaf 12 maart mogen klanten de boeken vier weken houden. Ook zal er in deze periode geen te-laatgeld in rekening worden gebracht. Mensen die hun boeken in willen leveren kunnen dit doen in de buitenbussen voor de vestigingen van Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs en Pijnacker.

Mensen die een boek gereserveerd hadden, maar daar nu niet bij kunnen, worden gebeld. De boeken zullen dan aan huis bezorgd worden. Ook zullen er boeken neergelegd gaan worden in de verzorgingshuizen.

Bibliotheek Oostland raadt mensen aan eens te kijken bij de Online Bibliotheek en e-books of luisterboeken te downloaden. Een prima manier om toch bezig te blijven de komende weken. Juist voor kinderen is een luisterboek een heel fijne manier om weg te duiken in een mooi verhaal.

De activiteiten die Bibliotheek Oostland organiseert, de taalcafés bijvoorbeeld en de voorstellingen in CulturA & Zo, zijn tot half april geannuleerd. Mensen die toegangsbewijzen hebben gekocht worden binnenkort verder geïnformeerd. De meest actuele informatie staat op www.bibliotheekoostland.nl en www.culturaenzo.nl. Daar staan ook de telefoonnummers van de diverse vestigingen, bij de openingstijden, voor het bellen van het telefonisch spreekuur.