De drie netwerkpartners Bibliotheek Oostland, SWOP en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland hebben van de organisatie Werk en Mantelzorg de officiële erkenning gekregen dat zij mantelzorgvriendelijk werken. Deze ‘Erkenning’ is een prachtige opsteker, de positie van de werkende mantelzorger is binnen de organisaties sterk verbeterd. De bewustwording van het thema Mantelzorg is vergroot, en dat mag gezegd en gezien worden nu alle drie de organisaties dit bordje aan de muur mogen spijkeren. Bibliotheek Oostland, de SWOP en het Jongerenwerk zijn al gewend veel samen te doen. Zij werken samen als netwerkpartners onder de naam SBJ Samen Sterk, zoals de naamgeving al zegt, om samen sterker te kunnen opereren in het maatschappelijk veld van Pijnacker-Nootdorp.

De drie organisaties moesten een aantal zaken opnemen en borgen binnen de processen om deze erkenning te krijgen. De drie organisaties hebben de handen ineengeslagen om dit project uit te voeren, zij weten als geen ander hoe belangrijk een fijne relatie met de werkgever is als er mantelzorgtaken uitgevoerd worden. De drie organisaties hebben ervoor gezorgd dat het thema Mantelzorg bespreekbaar gemaakt wordt in de organisatie en op de agenda staat tijdens voortgangsgesprekken.

Dat betekent ook dat er aandacht is voor mogelijkheden voor mantelzorgers binnen de wettelijke verlofregelingen. Naast het personele gedeelte wordt Mantelzorg steeds meer bespreekbaar gemaakt in de samenleving door deze drie organisaties. Bibliotheek Oostland fungeert als informatieverstrekker, Bureau Mantelzorg (onderdeel SWOP) organiseerde weer een geweldige Week van de Mantelzorg en jongerenwerkers besteden veel aandacht aan het onderwerp in hun gesprekken met jongeren. Want jongeren realiseren zich vaak niet dat ze thuis mantelzorgtaken verrichten.

Lenette van Tienhoven (Werk en Mantelzorg) is buitengewoon trots op deze drie organisaties die gezamenlijk invulling geven aan het welzijn van inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: “Van harte gefeliciteerd. Jullie hebben een zorgvuldig proces doorlopen en een fantastisch resultaat behaald. Dank voor jullie inspanningen!”

Kortom, de erkenning krijgen deze drie organisaties omdat het thema Mantelzorg geïmplementeerd en geborgd is in de organisatie. Er is ruimte voor de werknemer om met de werkgever in gesprek te gaan en samen een passende oplossing te bedenken. Een goed voorbeeld voor andere ondernemingen. Iedereen was, is, of wordt weleens geconfronteerd met mantelzorgtaken, dan is het fijn om te weten dat de werkgever hiervoor openstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *