Op zaterdag 10 november 2018 was er een vrolijke en luchtige bijeenkomst met een aantal eenvoudige oefeningen die precies aansloten bij de behoeften van mantelzorgers. In kleine groepjes probeerden de mantelzorgers een aantal ‘recepten’ voor klein geluk uit. Zo leerden ze hoe je voor jezelf kunt zorgen in het dagelijks leven als mantelzorger om met meer gemak de zorgtaak te volbrengen. Wethouder Hanneke van de Gevel ontving het eerste exemplaar van het gelijknamige boek. De eerste 250 inschrijvers voor een activiteit in de Week van de Mantelzorg kregen dit boek cadeau!

Deze activiteit werd georganiseerd speciaal voor mantelzorgers en maakte onderdeel uit van de week van de mantelzorg. Een week vol activiteiten om waardering uit te spreken voor mantelzorgers uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. In de week van de Mantelzorg kregen mantelzorgers de gelegenheid om even iets anders te doen dan zorgen.

Wat is mantelzorg?
Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Zorg die vaak het nodige van de mantelzorger vraagt, zeker als er ook nog sprake is van een baan ernaast. Ondanks dat iedere mantelzorger de zwaarte van de zorg anders ervaart is even vrijaf van zorgen voor veel mantelzorgers welkom. Heeft u vragen over mantelzorg? Neem gerust contact op met Bureau Mantelzorg Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp via 06-22470217, info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl of www.swop.nl/bmo