Op 13 november 2018 was er een training voor beroepskrachten in zorg en welzijn om jonge mantelzorgers tijdig te herkennen en te weten op welke manier zij vanuit hun professie deze jonge mantelzorgers kunnen ondersteunen, ontlasten, op tijd een luisterend oor bieden en indien nodig doorverwijzen. Zo kan er rekening worden gehouden met de situatie van jonge mantelzorgers, zodat hun draaglast meer in balans komt met hun draagkracht.

Deze activiteit werd georganiseerd speciaal voor mantelzorgers en maakte onderdeel uit van de week van de mantelzorg. Een week vol activiteiten om waardering uit te spreken voor mantelzorgers uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. In de week van de Mantelzorg kregen mantelzorgers de gelegenheid om even iets anders te doen dan zorgen.

Wat is mantelzorg?
Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Zorg die vaak het nodige van de mantelzorger vraagt, zeker als er ook nog sprake is van een baan ernaast. Ondanks dat iedere mantelzorger de zwaarte van de zorg anders ervaart is even vrijaf van zorgen voor veel mantelzorgers welkom. Heeft u vragen over mantelzorg? Neem gerust contact op met Bureau Mantelzorg Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp via 06-22470217, info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl of www.swop.nl/bmo

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland organiseerden gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers. De Week van de Mantelzorg is financieel mogelijk gemaakt door gemeente Pijnacker-Nootdorp en het boek “Klein geluk voor de mantelzorgers” door Fonds 1818.